homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
SCIENCE ON WHEELS
wow ! seriouly macam best jek kan ! sebab kan cuaca panas jadik x best ! hot hot terik betoll ! dapt pulak tiap tiap booth * yeke eja nye macam tuh ? " sumpek sesumpek tidak ngan orang . macam macam sekola ade . jiran sebelah kolah la , jiran sebela sebelah sekolah lha , budak budak comel daja 6 yang cute cute pon ramai . kalo tengok dari atas nampak ktorang nih macam semut tengah bekerumun ngan gula ! gagagagag ! 

most exciting mase experiment dibuat lha . fuhh ! penat tegok , kejap jadik kejap tidak . hape hapek jek . the most best experiment mase yang macam rama rama tuh . macam sweet jek dyorang ade sesungut tuh . hahaha . maen pusing pusing pon x jatoh . inesia ! korang tau x tue ape ? abang tue kate kate lha , daya yang terkena pada sesuatu objek . paham x ? 

macam nih , experiment yang dye tunjok tok bagi contoh tue : ade tank air wane biru tue , yg mulot dye kecik , then ade pulak solotape yg bulat tuh pluz lilin kecik jek . fezly korang letak alkohol sikit kat dalm tank air tue . gancang goncang or shake shake sikit biar rata . then letak solotape at tutop mulot tank air tue . stand kan pulak lilin at solotape tue ! dalm kiraan SIGI ! LORO ! TELU ! korang tolak laju laju solotape tue . make sure the lilin masok kat dalam tank tuh ! mang nanti korang tekejut punye . api kuar cepat gilek , den hilang ! hahahha

x bole nak imagine kan ? cube try buat ! hahahha . dangerous sikit la tapi . selamat mencuba !
POSTED BY Elly Nadia Prada ON 01 April 2011 @ 11:39 PM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth