homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
Suasana malam raya

Assalamualikum and good night ! Maam malam nih sambil makan pelam yang masam and air cocktail plus hujan lebat memang ada mood nak blogging . Idea mencurah bakti pulak dekat dalam otak yang dah lama bertepu nih .

Elly nak malam raya yang memang happening . Suasana kampung dengan pelita berderet dari hulu ke hilir . Keliling rumah ada pelita . Bercahaya jek malam raya . Tambah pulak lampu yang mengelip uh , glamour kaw . Lagi lagi yang gambar ketupat tuh . Tambah ada sedara mara yang ramai ramai berduyun duyun main kejar kejar keliling rumah . Biasala setahun tuh bape kali jek jumpa . Main bunga api same same . Ada pulak sedara yang dah besaw besaw dok main mercun . Lagilagi mercun gasing . Cantik jek ! Macekmacek pulak sebok bakar lemang , kacau dodol , rebus ketupat , buat rendang etc . Anak anak dara pulak sebok masok kan duit raya dalam envelope tuh . Kalaw elly masok poket jek ! HAHAHA . Kadang kadang elly tolong ayah buat keje nih . Bau duit tue lah . Bau duit wooo . Suke ! Ada jugak yang memanjat kat kerusi terkapai kapai nak pasang langsir raya . Macam macam design lah . Dapat jatuh , sia sia jek pasang langsir tuh . Selalu nye budak budak kecik malam raya tuh dah show off kasot raya kan . Maen bunga api pakai kasot raya . Lepastuh tapak tanggal . Sarung selipar jepun pagi raya . Hee =)

Suasana nih elly nak lalui . Tapi kampung elly macam tuh . Apapun , elly bersyukur sebab masih dikurniakan kampung daripada duduk bandar yang memang tak rasa suasana malam raya tuh . Tak heppening pun . I waiting you Eid Nite .

POSTED BY Elly Nadia Prada ON 26 August 2011 @ 12:02 AM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth