homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
Selamat Sembuh Atuk and Nenek
Assalamualaikum penghulu segala hari . Hye readers . #waving hand . Sebenarnya mula mula nak update pasal twitfamous , fikir fikir balik . Okayy tue semua tak penting lepas dapat panggilan dari mama 2 minit tadi khabarkan tentang keadaan atuk dan nenek yang sakit . Before nih Elly dah post gambar atuk dan nenek dekat FB and Twitter . Thanks semua siapa yang doakan kesihatan nenek dan atuk . Terima kasih lagi sekali . Nah coki coki , amik sorang sebatang :)


GAMBAR ATAS

Abdul Bin Zainal . Atuk , moga cepat sembuh :') Kesian dengan atuk , asyik tukar tukar hospital . Mula mula dekat Hospital Kota Tinggi sama dengan nenek . Then kene transfer ke Hospital Sultan Ismail . Masa atuk dekat Hospital Sultan Ismail , aku baru tahu yang atuk kene penyakit buah karang tuh ang jantung . Almaklumlah , atuk nih merokok . So bagi readers , please jangan merokok . Memudaratkan . Katakan tidak kepada rokok . *iklan Atuk dah tak macam dulu , kulit dah makin gelap , dulu putih :) Aku pun kalah . Be jelly with atuk . Back to story , masa dekat HSI banyak kelengkapan tak ada then transfer lagi pergi Hospital Sultanah Aminah . Finally kat situ doktor main laser laser nak keluarkan batu karang atuk . Operation . Seriously , atuk makin lama makin kurus . Nak habiskan satu buah pear pun tak larat :( Atuk , mintak mintak lepas operation atuk akan sihat :) Nanti boleh bawak Elly jalan jalan pusing Felda Bukit Aping naik motor sport atuk :)

GAMBAR BAWAH

Mariam tu lah nama nenek , tapi orang Felda semua panggil nenek Mak Tam . Ouchh , Glamour nenek . Kau ada ? :P Nenek pulak masuk hospital sebab kencing manis . Nenek suka sangat air bandung , air gas , air buah . See nenek :( Kan dah nasihat dulu janagan selalu sangat minum air manis manis . Balik noreh minum la air masak . *degil nenek nih :P Masa cuti sekolah , aku banayak jaga nenek aku . Selalunya mak uda juga , taraf gula dalam badan nenek 4 je , bagi aku jaga 6 jam terus naik 10 :) Bukan apa , aku tak sampai hati nenek tengok nenek nak limau , mak uda tak bagi nenek makan . Tssk tssk . Nenek nie cantik tau masa muda muda , tangan nenek serius lambut . Untung atuk dapat nenek :) For now nenek dah tak duduk hospital , dah duduk kat rumah makcik aku . Nenek dah tak boleh nak jalan , nak duduk pun payah . Nenek pernah cakap dengan aku masa dia sakit tuh , nanti nenek sihat bawak nenek pergi melaka , nenek nak makan tepi pantai dengan atuk , anak anak and semua cucu nenek . InsyaAllah , nenek sihat dulu okayy :)

Moral of story , jangan merokok dan kurangkan manis dalam pemakanan dan minuman . :) Doakan nenek dengan atuk cepat sembuh , biar nenek boleh pergi pantai makan dengan atuk :')

With love ,
Elly Nadia :)



POSTED BY Elly Nadia Prada ON 08 June 2012 @ 1:58 PM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth