homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
Your secret power ?
Assalamualaikum .

Terima kasih Thank you Kamsah hamida . Tue jee yang aku tahu kayy malas nak bukak google translate . Lagipun korang tak baca . Huahua . Btw , nak ucap terima kasih sebab entry before korang baca sampai habis , traffic blog pun naik . Siapa yang sebak baca tuh , sorri . I did not meant to do that :') Sayang sikit sinihh *laga laga pipi . Nie maybe entry last for this week . Pasal Crush ? Apsolutttttly BUKAN . If asyik cerita pasal crush , you all pun bosan kan ? Okayy , therefore we go to the next topik . 

SECRET POWER ?

Percaya atau tidak , most people nowadays semua ada secret power . Kalah Superman , Kluangman , Batman dan adik beradik dia . What power am i talking about adalah , power of judging people . Dekat facebook , selau sangat orang judging kita by the way kita update status , tulisan or gambar . Bila kita update status pasal islamic dikatanya kita bajet pahala banyak , bila update in english dikatanya kita nih menunjuk pandai , bila kita update cakap nak berak nak makan nak minum dikatanya gedik . Yelaa benda remeh pun nak update . Sebenarnya status apa yang korang nak baca ? Kadang kadang aku pun pening dengan ragam manusia . Tapi bila fikir balik , aku pun ada buat benda yang sama . *amik bantal tutup muka . Mesti korang teringat kan yang korang pun penah pikir macam nie pada orang lain ?

NOBODY LOVE TO BE JUDGE ?

Semua orang tak sama . Lain kan lain . Kalau sama mana satu laki mana satu perempuan ? Mana satu Zayn Malik mana satu Anuar Zain . Mana satu Lady Gaga mana satu Siti Nurhaliza ? See ? People is different . Tak semua orang suka kena judge nih . Lagi lagi bila di judge dengan something yang salah . Nak tegakkan kebenaran pun macam nak luruskan rambut yang basah . *rambut ke benang ? -,-For advice , just amik segala teguran at a positive side . Mana yang boleh dibuat pengajaran and mana yang kene buang dekat tong sampah then bakar . 

DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER

Tapi nilahh yang diamalkan . Kita selalu dengar kan ? For me , aku tak suka nak menjudge orang sangat semenjak duamenjak tigamenjak nih . Sebab bagi aku judge others nih kadang kadang buat kita benci or suka kat dia . Am i rite ? *angkat kening macam Ziana Zain . Tapi macam aku cakap tadi , lain org lain cara . Tak salah nak judge-ing others , tapi jangan sampai mendedahkan aib orang . *ada ciri ustazah pilihan tak ? Sebenarnya , rupa tak menggambarkan traits seseorang . Take note . Pegi amik sticky note . Tulis lekatkan depan laptop . HAHA . 

This is just an entry . Tak dinafikan bahawa myself pun ada juga menJUDGE dan diJUDGE . What we need to be just to be matured in accepting others oppinion . Im not perfect . If you want to judging me , go on . :)
Saya bukan jenis yang dendam dendam . Thats all . Thankyou readers . Byeeeeee *waving
POSTED BY Elly Nadia Prada ON 05 June 2012 @ 3:00 PM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth