homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
What a holiday part 1 ?
Assalamualaikum and good morning readers . Now is 7.45 am . Too early im woke up today *peluk teddy bear* . Lama jugak dah tak update kat sini kan , ada pun beberapa haari lepas . Tapi viewer ada je selalu . Thank you siapa yg sudi reding *bagi coklaat sorang satu* . Nak cerita pasal my holiday :)

05/12/12 : Family gerak ke Kuala Terengganu area 11 am after breakfast . Tak ikut jalan kl ikut jalan barat . Lalu pahang , lalu kampung . Seriously , susah nk cari toilet -,- HAHAHA . First stop kitorang lunch dekat segamat . Pakcik kat kedai makan tu peramah gila XD Dah la perut bulat , macam nk pukul pukul je rasa . Then terus lagi perjalanan ke Dungun , Terengganu . Makan petang . Keropok lekor and lempeng dia sedap . Terbaik *thumbs up* . Area 7 pm kitorang finally arrive kuala terengganu . Yang ni satu hal , mama and ayah bergaduh pasal hotel . Pusing pusing kat Kuala Terengganu tu dua ke tiga kali kat tempat yg sama . Then finally dengan bantuan google map , aku tunjuk jalan ke Hotel Seri Malaysia . Malam tu berjalan dekat tempat Monsun Cup tu . Cantik je ada lampu lampu semua . Org dating pon ramai , kulit durian pun byk -,- Even jalan jauh , tapi best :)

06/12/12 : Wake up in the morning terus mandi sebab dah lambat nk breakfast . Malam org suruh tidur tapi bergayut . Nasib la XD Breakfast kat hotel then packing barang check out . Then we heading to Taman Tamadun Islam . First of all , kitorang pergi dekat Masjid Kristal . Masjid tu warna putih and suci je . Dapat solat zohor dalam tuh . Then kitorang terus ke Monumen Bersejarah area Masjid jugak . Kat dalam tu ada byk masjid dari whole world . Replika yg dia buat sangat cantik . Masjid yg ada macam Taj Mahal , Masjid Nabawi , Masjidil Aqso and banyak lagi .



Taj Mahal


Masjid lain ni tak ingat nama dia apa . Gambar byk lagi . Nk post semua panjang berjela la jawabnya -,- After melawat Taman Tamadun Islam ni kitorang straight to Kuantan pulak . A long journey ikut jalan tepi laut . Nampak pantai . Air warna biru , you know what , rasa tenang je tau :') In plan nk pergi pasar payang tapi tak jumpa jalan . HAHA . 

07/12/12 : Nak sambung ke ? Nanti la dalam What a holiday part 2 . Have fun reading :)

Le Author,
Elly Nadia Khairullah 

POSTED BY Elly Nadia Prada ON 08 December 2012 @ 8:18 AM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth