homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
episod1 : Diam tanda sayang

Tujuan entry cookie kali nih untuk tulis setiap episod cinta cookie dalam blog nih . Maybe korang akan cakap " Cinta cintun nih , tulis dekat diary sudah la " " geli jek minah nih kecik kecik dah becintan cintun " , bukan lah cerita sebenar . Just a creation bagi blog nih cukup pahit dan manis nya . Biar pernuh warna warni . Lagipun blog cookie nih memang blog personal life cookie . 

Back to the topic , diam tanda nya sayang . Bukan maksud aku tak layan kaw aku tak sayangkan kaw , aku hiraukan kaw aku tak amik taw langsong pasal kaw . Nope . It never mean like that . My mouth shut up , my soul throw you , my brain forget you because I Love You . Cara pemikiran lelaki nih , lain dengan pemikiran perempuan kan ? Kalau kita tak tegur dia , mula lah cakap kita dah menyampah dengan dia . Bila kita terus lost contact dengan dia , mula lah cakap kita dah lupa kan dia . Bila kita texting other boy , mulalah cakap kita curang dengan dia . Bila kita marah marah dia , mulalah cakap kita menyampah dengan dia . Boys , please stop thinking like that . Now I tell the boys one secret yang dah bukan secret sebab cookie dah bocorkan .

Bila girls tak tegur you tue maksodnye dia dah minat you . Bila girls ignore you , dia tak nak you perasan yang dia start in love with you . Bila girls tak contact dengan you , dia takot kalaw dia clap for one hand atau lebih dikenali dengan bertepuk sebelah tangan . So , better that girls simpan jek or pendam that fell in their heart and locked it tightly . Bila girls tuh start texting boy lain , dia nak tengok betapa hebatnya cinta korang kat dia . Kalaw korang mintak putos , yes ! You not love that girl sincerely . Bila girls marah you , you jangan la tengking . She try to fix ape kelemahan you , she try to wake up you from your sleep . So both of you can together walking through a way that both of you shape by yourself . 

So boys , please turn all your negative thinking to a positive thinking . It make you all trust each other and your relationship last long forever . Please trust your partner , love you partner , appreciate your partner and approve him in open hand . Walaupun your partner ada kekurangan . Tiada manusia perfect .

Mase tulis entry nih , air mata nah berkaca kat mata ingat peristiwa lama 

Ini semua pendapat cookie . Cookie pun tak terror dalam bab bab bercintan cintun segala bagai nih . Cookie tulis entry nih pun atas dasar pengalaman and terdertik hati cookie nak tulis . Hanya pendapat budak 15 tahun . Seorang budak mentah yang baru belajar mengenal dunia sebenar . Doa yang terbaik buat cik cookie ye ? Tunggu la episode dua nanti . So rajin rajin la stalker blog tak seberapa cookie nih .

THE END

POSTED BY Elly Nadia Prada ON 23 July 2011 @ 12:40 AM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth