homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
my first DOODLE

Doodle ke gamba yang cookie letak nih ? Nih la doodle yang cookie buat lepas balik sekola . Hahaha . Sory sory . Saje buat lawak . Tolong ketawa boleh ? Gambar kat atas nih tak ada kait pon dengan entry yang bakal cookie tulis nih . Saje nak show off gambar yang cookie serch kat mak gel sebelah tab . hehehe . Tajuk kat atas tuh macam show off jek kan . My first doodle ! Orang lain doodle dah dua tiga tak bising pun macam cookie . hehehe . Cuba korang try buat doodle for the first time , dah la susah . Punya banyak masa betepek kat depan muka cik photoshop dengan cik photoscape , baru korang bole dapat hasilnyer . Sebab tuh la nak kerak kerak sikit first doodle nih . Nak appreciate hasil kerja sendiri . Bukan apa dok simpan jek kat dalam folder kan .

A little bit introduction macam mana cookie boleh terdetik nak buat doodle . Masa kat sekolah , cookie tanya kawan cik cookie nak buat menu tab gambar . Dia bagi cookie satu link nih so cookie boleh tengok tutorial dia . Sampai jek rumah cookie bukak laptop tulis url blog yang kawan cik cookie bagi kat muka halaman testpad tuh . Bukak jek , terkejot betol sebab banyak pulak tutorial yang ada . Dari untuk blog sampai ke Adobe Photoshop . Tapi masa tuh tak sempat nak tengok tito Photoshop . Focus on blog jek sebab masa tuh blog under construction . Balik sekolah jek hari nih teros tengok tutorial photoshop dia . Macam macam ada . Tapi berkenan pulaak bila tengok doodle . So cookie bukak photoshop teros try . Ikot step one by one .

My First Doodle

Nih my first doodle . Masa doodle yang nih simple jek tutorial dye . Tak banyak main tool sangat . Tapi leceh bab nak colour tuh . Simple jek kan doodle nye . Cookie tawu ada yang cakap doodle cik cookie burok . * perasan jek kan ? hahaha . Biasa lah first doodle , mane perfect . Bertateh tateh lagi . Lama lama menatap doodle nih kan , perasan tak mulot dia cacat ? ya ! senget . Hahaha . Bia lah . Duration cookie buat doodle nih dari pukol 12.45 sampai kol 1.58 gituh la . Nih la hasil nyer . 

My Second Doodle

Haa ! Doodle second nih cik cookie suka sangat . Better daripada yang first tadi . Time nih tangan dah pandai menggatal dah nak main dengan segala tool tool yang ada ? Ispirasi cookie buat doodle nih daripada kawan cookie . Dia suka pakai syria , so cookie buat la syria . Hehehe . Jangan zoom zoom gambar nih . Nanti nampak segala kecomotan kecomotan yang ada . Nak tambah ribbon or bunga kat tudong tuh , tapi cookie tak pandai la . So ini jek yang termampu .'

Sapa yang nak amek or guna doodle yang cookie buat nih amek la , jangan lupa credit . * macam ada jek orang nak kan ? Perasaan betol . Puihh ! hahaha . Okey ni day tahap mencarot . Nak tawu tak daripada cookie belajar buat doodle segala bagai nih ? mesti la dari Abang Wan Hazel . Macam macam ada kat situ . Mintak mintak lepas nih abang Wan buat tutorial nak lukis baju doole pulak kan ? tak pon doodle girl freehair . boleh jugak cookie try try . Mane tawu boleh menari nerikan tangan dekat cik Photoshop CS5 cookie nih . Kamsah Hamida Abang Wan ajar cookie buat doodle . 


POSTED BY Elly Nadia Prada ON 22 July 2011 @ 5:43 PM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth