homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
tips : mengelakkan blogger close tab blog korang

Assalamualaikum wahai pembaca - pembaca sekalian . Start you day with smile and it will last long on every seconds of your time . Introduction memang tak ade kene mengena dengan tajuk kan ? Absalutely . Cookie bukan nak show off , tapi nak berkongsi idea agar segala kekurangan boleh dibaiki . Advantage dia pergi kat korang jugak kan . 

lambat loading
Seriously aku kalau blogwalking memang suka bukak sampai tujuh ke lapan tab .  Korang bayangkan kalau korang punya blog tuh lambat loading , tak ke buat lagi enam tujuh tab aku tuh tersangkut ? Punca korang punye blog amik masa sampai 10 minit nak loading tuh adalah disebabkan widget . Bagi cookie la kan , cookie kurang berkenan sangat dengan widget widget semua nih . Sebab lambat loading nih satu hal , sebab buat blog jadi full . Means , crowded . Sesiapa yang letak widget tuh tak kesah , tapi jangan la sampai melebihi 100kb bile nak loading tuh . Nak cek berat blog ? korang klik sini . So please make sure korang punye blog kurang dari 100kB . Cik cookie kalau nak tunggu loading lambat sangat , memang terus close tab . 

pengunaan ayat stylo and very the fashionable
 Ape anggapan korang kalau aku tulis short form ? Or Anwar Hadi style ? Paham tak apa maknanya tuh ? Maksud cookie , short form yang melampau . Contoh sesiapa korang change kepada sspe . This truly happen . Pernah terjadik pada cookies . Masa tuh cookies blogwalking than baca baca memang tesimpul segala urat urat otak nih nak memahamkan segala ayat . Second situation bila cookie baca , penggunaan hujung kata A ditukar kepada eww . This cookie memang agree dengan pendapat Anwar Hadi .Tahu tak bahasa jiwa bangsa ? Dah eloklah dah frasa tuh diberi dengan  cantiknya tapi korang boleh tukar canteknyeww . Ingat ! Bukan semua blogger paham dengan segala jenis penulisan .

entry yang mencaci dan memaki
 Tak salah kalau korang nak menggunakn blog sebagai medan melepaskan segala dendam kesumat di hati nih , dendam pon tak elok dipendam kan ? Tapi kalau dah setiap entry korang dok memaki hamun orang , cookie pun malas nak baca . Tanpa berfikiran lebih luas , teros clode tab . See you next time . Hahaha . Konklusinya , jangan lah regularly posting like that . Kalau sometimes boleh occay ?

copycats and copydogs
Wahai sekalian pembaca , cara pemikiran secara individual kan lain . Mesti everyday or each day yang korang lalui ada amazing things happen . So sharing la dengan segala readers . Jangan sampai korang nak pecah otak memikir apa nak tulis and lasly amik keputusan jadi copycats . Nope . Don do it okay sayang . Kesian dekat blogger tue penat mengerah idea . Kalau memang korang nak copy entry dia , please creditted to him/her . Lebih sopan kan , ada manners . 

fonts yang memang hard to read and shadow
Cookie memang tak suka bila sesetengah blogger nih letak fonts yang memang very the over . Example ? Cookie pon tak taw nak bagi font apa , sebab cookie tak pernah guna the very the over punya font . Sebab ? Font tue akan buat cookie sakit hati nak memahami . Cookie pon ada perasaan kan ? So bila tengok font macam tuh , haiyaa ! Serabut otak weyh . Yang shadow nyer pun satu hal . Dah la guna light colours , shadow lagi . Memang boleh dibaca , tapi kan ? Bagi cookie ianya tak sedap mata memandang . Kalaw korang rasa nak bagi blog tuh kawai kawai dengan font tuh , korang carik lah yang easy to read . Contoh macam font blog cookie nih . * belagak diva kan ? hahaha . Sorry sorry .

Gaya nak bagi nasihat kat korang macam dah terror jek kan dalam dunia blogging nih ? Hahaha . Sorry la . Tiba tiba terdetik kat hati and sekaligus ada idea so i wrote it . Kan boleh menambahkan entry entry cik cookie kan ? Cik cookie sayang korang thats why Cik cookie share some tips . 

Labels:

POSTED BY Elly Nadia Prada ON 20 July 2011 @ 7:49 PM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth