homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
21 of 365

Assalamualaikum and welcome to my pinky blog . Yang biru dah tak ada lagi dah :p Bertemankan kawan kawan yang serba gila dekat atas dengan duckface tu semua semangat nk update pasal today.

Jadi form 5 student tu senang tapi jadi calon SPM tu *thinking* Okayy besar tanggungjawab dia . Like i said dengan my school yang memang pentingkn pencapaian akademik murid dia , banyak gila program yang dia buad especially Program Kecemerlangan Akademik (PAKAD). Actually since last week dah start pakad ni tapi last week balik pukul 3 sebab ada latihan merentas desa . And today ? 21 of 365 my first PAKAD balik pukul *tengok jam* 4.30 petang . Seriously dekat sekolah selama 9 jam lebih ? OMG OMG OMG !

Kelas tadi pun subjek ADDMATH feberet gua -,- Tadi pun buat graph je past year question cari best fit tu . Senang . So tak ada la pressure sgt kelas . Gelak gelak dengan kawan kawan yg serba gila ni semua :p Takfaham tanya . Dengan yg berangan nye lagi dengan kepoh nye lagi , dengan pinjam meminjam lagi . It kinda annoying but yeahhh . Who cares ! This is 5 kekwa . We do it together , helping each other , sarcasm among the others and we like family ;)

To student , okay nak share sikit . Sini la duduk rapat rapat :3 Tadi masa assembly my beloved PRINCIPAL share satu tips ni about minda bawah sedar aka minda bawah sedar . Our school mewajibkan EACH BOOK tulis target like A+ pada setiap first page of exercise book . So baru la semangat nk capai A+ . Try la buat then tengok hari hari . Seriously it really helping . Then tips ni before minum air masak . Before minum air cakap la or cakap dalam hati macam ni DENGAN INI AKU MEMBERIKAN TENAGA PADA AIR INI for muslim salawat then minum . Actually boleh je tukar apa apa macam kenyangkn ke masa tengah lapar . Ayat tu untuk hilangkn ngantuk . Just share :)

Le Author,
Nadia Khairullah .



POSTED BY Elly Nadia Prada ON 21 January 2013 @ 5:11 PM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth