homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
6 times 4 movies
Assalamualaikum and good night sunshines ;) Yo waddap peopleee . Okay first and for most dah rasa macam lama sangat tak update blog ni . Dah hias cantik cantik tak ada entry pulak ye . Kayy so sorry naik form 5 ni busy sikit :p Homework tapayah cakap la kan , tambah lagi dengan kerja kursus reka cipta lagi . OhEmGee . So ada leisure time ni nak update sikit pasal ou meeting and our movies .


Okayy now nak cerita pasal movie . Actually bukan tiga je yg kitorang dah tengok tapi 4 cerita dalam 6 kali date XD Semua cerita kitorang layan sebab kitorang ni kaki tgok wayang tanpa popcorn . Sorry mmg tak suka makan masa tgah movie . Bising -,- Sebab kn kitorang sama sama kaki wayang , kaki gambar , kaki gaduh , kaki lepak :p So semua yg kiotang buat boleh masuk sekepala XD Mostly tiket wayang mmg me yg pegang and Faiz tak tahu pun yg every ticket tu Elly kumpul sampai sekarang ;p


First meet as a FRIEND masa tu sama sama pakai baju JOHO . Kitorang layan cerita TED ni sebab Elly dari dulu mmg nk tgok cerita ni daripada awal tahun 2012 . Selalu tgok advertisement kat dinding cs tu menarikk . Dengan ontot ted yg kecik molek tuuuu . Wuwuwuwu XD Faiz mmg tak sangka yg Elly simpan tiket masa ni sebab masa ni kawan jee :p Actually semua movie yg pernah tgok mmg simpan tiket wayang dia . Thats me :) 

Second date kitorang tak tgok wayang sebab busy dengan gathering group . Tak spent time masa together sangat pun and yeah we still friends on that time :)


On our third date kitorang tgok this STRAWBERI CINTA . Seriously this story really damn cuteeee . Miss Ichigo yg kak Yana Samsudin berlakun sgt la comell . baju dia kawai gilaaa XD Lagipun cerita ni ajar erti kekeluargaan . Tak byk pun pasal cinta pada pasangan . Im glad on this time , Muhammad Faiz are mine :') For sure sangat bertuah sebab Faiz bukan jenis yg memilih cerita dan bukan typical abg abg yg asyik nk tgok cerita inggeris je -,- IM GLAD ! Yeayyyy :* the sad is , tiket wayang cerita ni hilang . Sebab kn transfer beg terus tak dapat dikesan mana hilangnyaaa . Sedihh kayy sedihhh .


Fourth date tak tgok wayang :p sebab yg sama gathering . heee so this is on our fifth date . Masa ni first time keluar berdua je dgn dia tak ada kawan kawan dia . Rasa lain . Okayy PARENTAL GUIDANCE ! Seriously i give all my respect to this movies :) Sgt bestttttttttttt terbaik daripada layan cerita cintan cintun semuaaa . All those kids was super cute and yeah Elly dengan Faiz berdekak dalam wayang tgok cerita nii XD


Allah selamatkan kamu . Allah selamatkan kamu . Allah selamatkan pelatih baru . Allah selamatkan kamu . Okayyyyyyyyy OUR BEST MOVIES EVER . The only cerita melayu yang memang aku SALUTE ! Super terbaik . Well done all the crew . Boleh dikatakan 10% script kat dalam ni aku hafal . BOTAK ! APEK ! LAN TODAK ! DAIM ! Ohhh my superhero everrrr XD Macam nk tgok lagiiii tau .

This is all the movies yg me and Faiz dah tgok sama sama . Seriouslyy kitorang bukan jenis yg loaded sampai sekali keluar nk tgok 2 wayang :p no no no . Makan biar 2 kali wayang biar sekali . Dah cukup . And yeahh every wayang yg ktorang tgok dekat CATHAY CINEPLAX CITY SQUARE JOHOR BHARU . Rasanyaaa akak kaunter tu pun dah cam mukaa aku :p Oyeahhhh . Till here . Kbye .

Le Author,
Elly Nadia





POSTED BY Elly Nadia Prada ON 02 February 2013 @ 9:14 PM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth