homePROFILETAGBOARDCREDITSinstagramtwitterfollow
FIRST DAY SCHOOL 2013

Assalamualaikum and hye . Okay dengan angin sepoi sepoi petang nii plus hujan , memang nyenyak kalau tidur *pandang bantal busuk* .But merajinkan diri jugak nk mengupdate blog yang seghabai ni . Okay tadi balik balik sekolah terus lari masuk rumah macam lari 100 meter and campak beg sekolah terus letak tepi :p Dengan laju tangan on lapp then on twitter . Seriously ramai yg tweet TL boring , TL slow . Okay nak tahu satu benda ? Tak ada budak sekolah TL tak akan bising *kenyit kenyit mata* .So siapa yg asyik menganjing pasal kami budak sekolah , siaplah *jeling tajam* .

First day school okay bukan part masuk Form 1 or darjah satu but first day school as one of SPM candidates this year . Masuk dewan dengan muka hampa sebab dah salah jadual . Org bawak jadual hari rabu aku bawak isnin . Amekkau bawak buku akaun yg berat 2 kg tu -,- Seriously harini macam tak first day sangat . Pengetua berucap pun sikit tak macam dulu sampai aku sempat tidur and mimpi bangun balik masih belum habis *lap hingus* . Dulu 8.15 baru balik kelas but tadi 7.50 dah nak gerak balik . The funny is , part nak nyanyi lagu sekolah . One of my friend salah lirik . See ? nampak sangat dah lupa lagu sekolah :p

Cerita dalam kelas pulak : Kelas kat tingkat EMPAT . Yeaa EMPAT . Taknak tinggi lagi ? Bila sekolah nak buat lif ? Escailator ke . Tahu tak penat dia macam mana ? Serupa macam kau lari 800 meter . Sampai kelas dah semput , memang kena bawak air lepas ni . Masuk je kelas berebut meja :3 Padahal meja belum susun pun XD Bila tengah syok gossip tentang cuti cuti malaysia kami , cikgu masuk kelas . Macam biasa susun meja kelas . Sebab kelas kami yg hanya 15 org , banyak betul meja lebih dan ruang kosong . Hoyeahh . Dah susun dapat tempat yg sangat strategik , bawah kipas :3 Then perlantikan AJK , bagi bagi tugas buat duty rooster then bincang pasal keceriaan and bla bla bla .

Bila part cikgu masuk pulak , semua briefing bagi wake up call menyedarkn kami tahun ni SPM ! Okayy bukan kata tak suka , cuma lagi cakap pasal SPM lagi tension . Macam nak hentak kepala kat batu . Semua tanya dah ready untuk SPM  ke ? Then nasihat nasihat cakap suruh share ilmu even sikit , kalau nk berjaya kena usaha sebab guru hanya membimbing , jangan terlalu bangga dgn keputusan UPSR or SPM kerana SPM yg menentukan hala tuju and enough la sampai sini . Korang bukan nak membaca pun kalau panjang lebar .

Tadi rehat siapatah cikgu tu tak kenal dia marah sebab makan kat tempat lelaki . Dah suruh pindah tapi tanak . Bukan apa dari Form 2 memang duduk table tu so nk makan kat tempat lain alahai berat hati sangat . So lantak la kena marah , tu meja kitorang . Sumorang pun tahu :3

Okay off to bed . Bye :* 

Le Author ,
Nadia Khairullah :)

POSTED BY Elly Nadia Prada ON 02 January 2013 @ 4:47 PM
back | all rights reserved desiree 2012 | forth